constructiesystemen

Constructiesystemen

PANEELBOUW:

Bij het paneelbouwsysteem worden de wanden voorgemonteerd op een vast kader.

Op locatie worden de kaders en m.a.w. de volledige wanden aan elkaar geschroefd. Door de planken op regelmatige afstand vast te nieten op een robuust kader, zijn we zeker van een stabiele constructie bij eender welke weersomstandigheden.

In het kader is er een dampscherm verwerkt. 

Standaard werken we met planchetten van 19mm, bij Iroko 15mm en bij de Vintage 16mm.

Voor onze landelijke constructies wordt dit het typische Zweeds Rabatprofiel.

Ook onze tuinconstructies in WPC worden opgebouwd volgens dit systeem
HPL-PLAAT-SYSTEEM:

Bij het Panama-model worden de wanden opgebouwd met volkunststofplaten of HPL (High Pressure Laminate). De platen worden vastgelijmd op een vast kader waardoor er geen zichtbare verankering is. Door deze techniek beschikt deze constructie over een geventileerd gevelsysteem. Ook het isoleren van deze wanden behoort tot uw mogelijkheden.BLOKHUTSYSTEEM:

Daarnaast kan u ook kiezen voor het blokhutsysteem. Onder blokhutsysteem verstaat men de traditionele blokhut-hoekverbinding met doorschietende hoekdelen.

Bij de dikte van de wandplanken hebt u de keuze uit 28 of 45 mm.

De tuinconstructies zijn vervaardigd uit Noord hout en zijn standaard geïmpregneerd.

ALPHA-SYSTEEM

U kan kiezen voor het gepatenteerde alpha -systeem met zijn unieke hoekverbinding. Je hebt bij dit systeem een rechte hoekafwerking en gelijk gelijnde wandplanken aan de voorkant en de zijkant. Zo heb je een modern tuinhuis met egale, vlakke wanden binnen en buiten. Het alpha-systeem is ook zeer eenvoudig op te bouwen. De tuinhuizen zijn vervaardigd uit Noords hout en zijn standaard drukgeïmpregneerd. De dikte van de wanden is 28 mm.

Op de Modern-modellen (plat dak)  wordt er EPDM op dakplanken voorzien. Bij de Classic (zadeldak) kan u kiezen tussen shingels en dakpanplaten in staal
PEN-EN-GATVERBINDING

Voor bepaalde constructies wordt er een pen-en gatverbinding gebruikt. Een pen- en gatverbinding is een houtverbinding waarbij twee houten onderdelen door middel van een pen en een gat worden verbonden. Aan het ene deel wordt een pen gemaakt en in het andere onderdeel wordt een gat gemaakt met dezelfde afmetingen zodat de pen mooi in het gat schuift. Een pen- en gat verbinding is een zeer sterke verbinding.

Luna is mooie overkapping voor zomerse avonden.
*bron: catalogus tunhout/tuinhuizen 2020 - Exterior Living*